Heren KGZV missen hun start niet

De heren van de Gentse begonnen zaterdag aan hun competitie, nadat de match tegen Antwerpen vorige week door covidperikelen bij de tegenstander werd uitgesteld. Het was uitkijken hoe de jonge bende van kersvers coach Willem De Paepe het zou doen, en dat was positief. De Gentse won met 9-8 van Brugge  en pakt meteen 3 punten. 
Een nieuw seizoen, een nieuw zwembad. Alhoewel, zo nieuw is het Strop nu niet. Het is gewoon terugkeren naar dat oude, vertrouwde zwembad. Coach Willem moest in het tussenseizoen wat sleutelen aan het team, na het vertrek van Dries Baudonck en Robin Ryckaert. Maar hij kan nu rekenen op de inbreng van Mohamed Alaaeldin Hassan, een Belg met roots in Egypte. En die liet zich al meteen opmerken. Een sterke kerel met een prima shot. Hij scoort de 1-0 met een haakworp. Achteraan bij de Gentse speelt Lasse Cornillie de perfecte match. Als een ware stofzuiger kuist hij alle problemen op. Bij een van zijn mooie mooie balrecuperaties wordt Philippe Dujardin weggestuurd en die werkt mooi af, 2-0.  Brugge scoort even later tegen , 2-1.
In de eerste periode keepte Jan Desomviele al een secure periode, zijn collega Frank De Vogelaere deed het in de ondiepe zijde minstens even goed. Hij moet wel een tegendoelpunt toestaan na een man-meer voor de Gentse die mislukt. In de counter scoort Brugge de gelijkmaker. Even later opnieuw Brugge, met een man alleen op doelman De Vogelaere, maar die laatste ranselt de man op man uit zijn doelvlak. Lasse Cornillie zet even later zelf de puntjes op de i met een fraai afstandsschot: 3-2, maar Brugge geeft niet af. Een verre lob strandt op de doellijn, en vanop man-meer scoren ze de 3-3. Tijd voor actie denkt Mohamed, met een magistrale dribbel zet hij zijn verdediger in de wind en werkt keurig af, stand halfweg 4-3. 
De Gentse pakt in periode 3 het opzwemmen, en dat geeft extra vertrouwen. Tanguy De Vrieze scoort vanop man-meer de 5-3. Plots gaat het snel voor Gent, Lasse Cornillie krijgt de perfecte assist van Tanguy De Vrieze en scoort de 6-3. En even later mag 1 van onze youngsters, Tobias Nelde alleen op de doelman af, hij twijfelt niet, 7-3. De Gentse motor sputtert dan even, Brugge kan ervan profiteren. Scheidsrechter Celie, helemaal alleen vandaag, moet vlot van links naar rechts. Hij ziet Brugge terug in de match komen. Ondanks het perfecte keeperswerk van Jan Desomviele wordt het toch 7-7, ondermeer via een penalty. En opnieuw kan de Gentse rekenen op Mohamed voor een tegenreactie. Met de nodige power wringt hij zich voorbij zijn verdediger, 8-7. Gentse krijgt dan nog een man-meer met time-out, maar die kans gaat verloren. 
Ook in de laatste periode haalt de Gentse het opzwemmen binnen, en Tanguy is meteen gevaarlijk. Zijn bal wordt in corner gewerkt door de doelman. Even later pakt Frank De Vogelaere een moeilijke bal van Brugge. Tanguy De Vrieze  gaat dan in de aanval en wordt foutief gestopt. Hij krijgt geen fout en is daar boos over, maar die boosheid gaat over in een sportieve reactie. Met een kanjer van een doelpunt scoort hij de  9-7. Brugge dringt dan nog even aan met een bal op de paal en even later de 9-8. Er komt ook nog een bal op de bovenkant van de lat, maar de 9-8 voor Gentse blijft op het bord. Even is het nog spannend als Philippe Dujardin op 7 seconden van het einde shot op doel en er nog een tegenaanval komt van Brugge, maar die levert niets meer op. Gentse wint de eerste match van het seizoen met 9-8, en dat is zeker niet gestolen. Een mooie prestatie van de jonge ploeg die volgende week naar Brussel trekt.   

Dit vind je misschien ook leuk...