Nieuwe maatregelen vanaf 1 februari

Vanaf maandag 1 februari treden de nieuwe richtlijnen voor sporten tijdens corona in werking. We zetten de belangrijkste zaken even op een rijtje. We kunnen dus blijven trainen, alleen de grootte van de bubbel is aangepast en tot 18 jaar kan je tot 1 maart maar 1 hobby uitoefenen. Zo maak je de contacten zo klein mogelijk. Bron: sport.vlaanderen

Voor kinderen tot 13 jaar:

• Bij voorkeur sport je outdoor.
  • Outdoor en indoor trainen met contact is toegestaan, in een groep van maximum 10 personen. Sportbegeleiders worden niet meegerekend in dat maximum van 10 personen.
  • Wedstrijden met deelnemers van verschillende clubs (tornooien, competitie, interclub, …) zijn niet toegestaan.
  • Je kiest voor 1 buitenschoolse activiteit of hobby. Zo beperk je het aantal groepen waarin je samenkomt en verminder je het risico op verspreiding van COVID-19.

Voor jongeren vanaf 13 jaar (°2007) tot en met 18 jaar (°2002):

• Indoor sporten is niet toegestaan.
  • Outdoor, en in zwembaden, is trainen met contact toegestaan, in een groep van maximum 10 personen. Sportbegeleiders worden niet meegerekend in dat maximum van 10 personen. Contact is toegestaan voor zover dit noodzakelijk is door de aard van de sport.

Voor personen vanaf 19 jaar (°2001 of vroeger) blijven de richtlijnen ongewijzigd:

• outdoor trainen of outdoor sportlessen volgen met maximum vier personen (sportbegeleider inbegrepen) en mét 1,5 m afstand is toegestaan.
  • In instructiebaden en sportbaden is trainen in groepen van maximum vier personen (sportbegeleider inbegrepen) met 1,5 m afstand toegestaan.

Dit vind je misschien ook leuk...