Onze coronamaatregelen

SAMEN HOUDEN WE COVID-19 BUITEN !

Naar aanleiding van de stijgende coronacijfers en de terugkeer van de vakantiegangers hebben wij ons geïnformeerd bij een dokter en de corona-infolijn over de te volgen maatregelen om het “beest” uit onze club te houden.

1/ Vooreerst is het duidelijk dat je NIET komt trainen als je :

  • je ziek voelt of (lichte) koorts hebt;
  • een Covid-19 symptoom hebt : diarree, hoofdpijn, kortademigheid, …

In dat geval verwittig je de coach. Dan kan die nagaan of iets moet gebeuren. Heb je symptomen, ga dan zeker naar de huisarts en laat je testen. Bij een goed resultaat kan je terug komen trainen. Tijdens het wachten op dat resultaat train je NIET.
Als iemand ziek wordt tijdens de training, dan stopt deze training METEEN ! Speler in kwestie laat zich testen, de andere aanwezigen wachten 2 dagen af, op het resultaat van de zieke speler zijn/haar test. Als de speler besmet is , dan moet IEDEREEN getest worden EN in quarantaine voor 14 dagen.
De club rekent hier op jullie eerlijkheid in functie van je eigen gezondheid en die van je medespelers.

2/ Spelers die terugkomen van reis :
Hier volgt de club de richtlijnen van Buitenlandse Zaken:

  • Verplichte quarantaine en test bij terugkeer uit: RODE ZONE
  • Quarantaine en test gevraagd bij terugkeer uit: ORANJE ZONE
  • Geen probleem : GROENE ZONE

Als de test slecht is, dan moet je 14 dagen binnen blijven en mag je ook niet sporten. Als de test goed is, mag je meteen weer aansluiten. Laat de resultaten van je test wel even zien aan de redder of trainer van de club.
Wie zich NIET laat testen na de oranje of rode zone kan 14 dagen NIET TRAINEN.

3/ Jeugdkampen
Na een jeugdkamp als leider of deelnemer blijf je best 1 week weg van de training. Zo ben je zeker dat je geen besmetting meebrengt.


4/ Georganiseerd sporten
-Deelname aan Vlaamse of nationale trainingen is geen probleem als je de regels respecteert. Wees ook hier eerlijk. Twijfel is thuisblijven of testen ! Wij weten immers niet wat de speelsters van andere ploegen doen of niet doen in hun privé.
-Deelname aan (recreatieve) tornooien : wordt nog niet aangeraden, maar contactsport is volgens de coronalijn toegelaten als de bubbel niet groter is dan 50 PERSONEN. Ben je ergens ingeschreven en is de groep spelers groter, GA DAN WEG ! Volg ook hier de regels : onstmetten, afstand houden en geen mix van verschillende bubbels. Blijf dus in teamverband als je in teamverband ergens mee doet.
Als we ons daaraan houden, dan slagen we d’er samen in om Covid-19 buiten de club te houden. Zo kunnen we samen toeleven naar een nieuw seizoen !
De club rekent op jullie verantwoordelijkheid !!!

De trainers houden alle aanwezigheiden stipt bij. Dit in het kader van contacttracing !

Dit vind je misschien ook leuk...