MZV Eeklo wint indoor Lenssenscup

De heren en dames van MZV Eeklo hebben de Indoorversie van de Lenssenscup Waterpolo gewonnen. Het tornooi werd éénmalig verplaatst van de Watersportbaan naar zwembad Strop door corona. Maar KGZV kan terugblikken op een mooi waterpoloweekend waarin “spelen” na corona centraal stond. 
Het tornooi werd al op vrijdagavond op gang gefloten met een mini-beachwaterpolotornooi. Daarin keken despelers van de UGent, de Green Horns (papa’s van waterpolospelers KGZV) en een selectie van U15/U17 spelers van de Gentse elkaar in de ogen. Het werd een mooie avond, vlot gewonnen door de jeugdselectie. 
Op zaterdag stond het herentornooi op de agenda, met enkele mooie teams op de affiche. Uit Super Liga MZV Eeklo, Tielt en Wase, uit de tweede klasse thuisploeg KGZV en uit derde klasse de buren van Vrije Zwemmers Gent. KGZV-coach Willem De Paepe koos voor een mix van heren en U21. Hij zag zijn ploeg de eerste match tegen VZG winnen,maar moest daarna de duimen leggen tegen de drie super liga-ploegen. MZV Eeklo legde een foutloos parcours af en won uiteindelijk het voorbereidingstornooi. Tielt werd tweede, Wase derde, KGZV vierde en VZG vijfde. 
Op zondag kwamen de dames in actie, en ook hier een mooi deelenemersveld met KGZV, MZV, Ladies Oost-West, WPOG en het nationale team de Black Waves. Die laatste ploeg is samengesteld uit hoofdzakelijk speelsters van Gent en Eeklo, daardoor hebben enkele speelsters heel veel wedstrijden gespeeld, vooral de Gentse dames die ook nog bij WPOG spelen. Toch maakten ook de dames er een interessant kijkstuk van,met MZV Eeklo in de hoofdrol. De Meetjeslandse dames wonnen alles, ook de beslissende match tegen thuisploeg KGZV. De Gentse werd tweede, de Black waves derde, WPOG (entente Gent-Oostende) vierde en Ladies Oost-West vijfde. 
Zowel op zaterdag en zondag werd er stilgestaan bij het overlijden van Stefaan Damman. Een waterpolo-icoon die we op 11 juli dit jaar verloren op 54-jarige leeftijd. Stefan was naast voorzitter van MZV Eeklo, ook ex-coach van de Black Waves. De spelers/speelsters van Gent en Eeklo + de Black Waves vormden een ronde in het water en bedankten Stefan nog met een luid applaus.


De uitslagen: 

Tornooi Heren VZG-KGZV   3-4TZK-MZV  4-8VZG – WZK   6-7KGZV-MZV  4-10TZK-WZK 9-4TZK-VZG  4-2MZV-WZK  10-2KGZV-TZK  3-8MZV-VZG  12-2KGZV-WZK  3-4
Tornooi DamesMZV-Ladies OW  11-1WPOG-KGZV  0-10MZV-Black Waves 8-6Ladies OW-KGZV  1-10Black Waves – WPOG 5-3WPOG-MZV  3-6KGZV-Black Waves 8-3Ladies OW – WPOG  1-9KGZV – MZV  4-6Black Waves – Ladies OW  13-0

Dit vind je misschien ook leuk...