Heren missen hun start

Ze hadden er lang naar uitgekeken, maar het werd een start in mineur. De heren van KGZV waren zaterdag gastheer voor Neptunus Aalst en een sterke laatste periode van Aalst gaf de doorslag. Gentse verloor met 11-14

Voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen was aardig wat volk komen opdagen. Uit het verleden weten we dat de matchen tegen Aalst zeer fysieke wedstrijden zijn, en dat was zaterdag niet anders. De thuisploeg zag bij de opwarming Mohamed Alaaeldin uitvallen met een schouderblessure en dat was al beginnen met een handicap. Toch was het Gentse dat via een knap shot van Dries Baudonck op voorsprong kwam na amper 20 seconden. Aast reageerde meteen, maar doelman Jan Desomviele stopte enkele mooie kansen. Na 3 minuten moest hij zich toch eens omdraaien op een bal van Pieterjan Donckers, 1-1. 

Gentse bleef zoeken en kon een minuutje later via Tanguy De Vrieze opnieuw op voorsprong komen, 2-1. Maar diezelfde De Vrieze werd even later uitgesloten, en vanop man-meer kon Van Hecke de gelijkmaker scoren. 

In de tweede periode startte Aalst met volle overgave. Na 20 sec scoorde Donckers de 2-3, en even later werd het vanuit man-meer 2-4 via van Noppen. Ook voor de Gentse kwamen er enkele kansjes, maar het vizier stond duidelijk nog niet goed afgericht. Ook in de passing lieten de Gentenaars zich af en toe op wat slordigheden betrappen. Toch kropen de Gentenaars dichterbij via Maxx Vermaesen, 3-4, maar Aalst werkte dat meteen weg via Allegaert, 3-5. Kort daarop een dubbele uitsluiting, Ryckaert voor Gentse en De Backer voor Aalst, geen van beide clubs kon daarvan profiteren. Aalst voelde dat er iets mogelijk was in het Strop en zette fors door, Donckers bezorgde zijn ploeg een 3 punten kloof, 3-6. De thuissupporters zagen zeker nog niet het beste Gent, maar toch kon KGZV knabbelen aan de achterstand via Tanguy De Vrieze en Robin Ryckaert, stand halfweg 5-7. 

Gentse moest dus iets doen in de derde periode, en deed dat ook via Tanguy De Vrieze, 6-7. Even later een gele kaart voor de bezoekende coach en Gentse profiteert van de situatie. Via Amir Ghaebi staan de bordjes gelijk, 7-7. Lang duurt het Gentse feestje niet, Aalst is via Uyttersprot bij de pinken: 7-8. De Gentse krijgt dan twee man-meersituaties maar doet er niets mee, reden genoeg voor coach De Paepe om een time-out te vragen en zijn ploeg wat bij te sturen. Het rendeert. Een ijverige Dries Baudonck kan 2 keer scoren, Gentse op voorsprong 9-8. Maar dan sluipen er weer wat slordigheden in het Gentse spel, en de fysiek van Aalst is onverwoestbaar. Ze geven de Gentse spelers geen centimeter ruimte en scoren net voor het einde van de derde periode de 9-9. 

In de vierde en laatste periode domineert Aalst. De wil om punten te pakken in Gent is zeer groot. Dries Baudonck en Robin Ryckaert kunnen KGZV nog even in de match brengen, 11-11, maar daarna is het over en uit. Aalst kan de rangen gesloten houden en de Gentse krijgt nog enkele doelpunten tegen. Eindstand 11-14, een verdiende zege van de buren uit Aalst tegen een Gentse dat duidelijk nog moet groeien. Volgende week wacht de pittige verplaatsing naar Calypso. 

Dit vind je misschien ook leuk...