Heren kloppen Mons met 20-11

De Gentse heeft zaterdagavond de punten thuisgehouden na de match tegen Mons. Tanguy De Vrieze zorgde met zijn 7 doelpunten mee voor een mooie 20-11 overwinning. KGZV is zo plots 6 punten rijker op 2 dagen tijd, want de uitgestelde match tegen Brugge werd door de sportcommissie omgezet in een 10-0 forfaitzege voor de Gentse. 
Na de nederlaag in Waregem wou de Gentse iets rechtzetten. KGZV, met voor het eerst dit seizoen weer Lieven Lagast bij de 13, startte moeilijk. Vanop man-meer opende Mons de score na een studieronde van ruim 4 minuten. Gentse raakte niet van slag af. Tanguy De Vrieze scoorde nog geen 30 seconden later zijn eerste van de avond, en even later kwam Lieven Lagast in het water en scoorde meteen de 2-1. Lang konden de Gentenaars hun voorsprong niet vasthouden, want bij de Henegouwers spelen ook enkele ervaren spelers. Youri Steensma is er eentje van. Hij scoorde iets te gemakkelijk 2 keer na elkaar, 2-3. De Gentse kan nog een keer tegenscoren en gaat de korte eerste onderbreking in met 3-3 dankzij Tanguy De Vrieze. 
In de tweede periode zet diezelfde De Vrieze zijn ploeg na 1 minuut op voorsprong, maar opnieuw klampen de Henegouwers aan. 4-4. Mohamed Alaaeldin en Dries Baudonck scoren ook hun doelpuntjes, maar tot 6-6 blijft Mons aanklampen. Maar dan lijkt het beste van Mons achter de rug. Dries Baudonck en Maxx Vermaesen scoren de 7-6 en 8-6, direct gevolgd door een time-out van coach Willem De Paepe. Uit die time-out scoort Tanguy De Vrieze de 9-6, de Gentse voor het eerst in de match met een 3-puntenkloof. Mons steekt dan nog even de neus aan het venster en krijgt een vrijgeleide om nog 2 keer te scoren, maar de Gentse doet dat ook nog een keer. Ruststand 10-8. 
Vanaf de derde periode komt Zeb Dupon in het Gentse doel en die stopt meteen de eerste kans van Mons. Het geeft zijn medespelers voldoende zekerheid om zelf een tandje bij te steken en Mons stilaan weg te duwen. Tanguy De Vrieze (2) en Mohamed Alaaeldin zetten de bordjes op 13-8. Mons krijgt dan 2 man-meersituaties maar doet er niets mee. Het is Tanguy De Vrieze die de 14-9 scoort net voor de laatste wissel van kant. 
Mons geeft het stilletjes aan op. Er volgen veel foute passen en shots naast doel. Dat kost allemaal energie en de Gentse kan ervan profiteren. Bij momenten toont de ploeg van coach De Paepe mooi samenspel, en via Maxx Vermaesen (2) lopen de Gentenaars 16-9 uit. Mons-trainer Fulgeanu neemt dan een time-out, maar zowel die als de daaropvolgende man-meer brengen niets op. Het is pas een minuut laterdat Steensma de 16-10 scoort. Mons krijgt dan nog een man-meer , opnieuw zonder succes. Aan de overkant scoort Kaj Petersen de 17-10. De ergernis bij de bezoekende coach groeit; zeker als hij even later Corneillie een Def Out (meteen 3 fouten en uit het spel) ziet krijgen na een te zware verdediging op Tobias Nelde. Er komt meteen een time-out voor de Gentse , direct gevolgd door twee doelpunten van Robin Ryckaert, 19-10. Het slotakkoord is voor de twee anciens in het water, Nicholas Perreaux voor Mons (19-11) en Lieven Lagast voor de Gentse 20-11. Een mooie, collectieve zege voor de Gentenaars, die zich nu bijna twee weken kunnen voorbereiden op de topper om de tweede plaats in Hasselt op 5 november aanstaande. 

Dit vind je misschien ook leuk...