Heren winnen topper tegen Hasselt

Het Stropbad was aardig gevuld zaterdagavond. Zelfs onze ex-OlympiĂ«r Frank D’Oosterlinck en oud-speler Wim Minne tekenden present. De wedstrijd tegen Hasselt kondigde zich dan ook aan als een onvervalste topper. Twee teams die ongedwongen willen spelen, het zorgt meestal voor een aangenaam kijkstuk. De Gentse kon voor deze wedstrijd ook rekenen op Lieven Lagast en Philippe Dujardin. Die laatste kwam terug na een lange blessureperiode. 

Dat ook Hasselt op zoek ging naar de koppositie werd de Gentenaars snel duidelijk. De eerste aanval was meteen goed voor de eerste goal, 0-1 via Claes. De komende minuten speelde de Gentse jonge doelman Zeb Dupon een knappe hoofdrol. Hij hield zijn netten enkele keren schoon op spectaculaire wijze. En dat gaf zijn ploegmaats aan de overkant vertrouwen. Tanguy De Vrieze zette na een dikke twee minuten gelijk 1-1. Maar Hasselt liet niet zomaar begaan. Beg zette de 1-2 op het bord, Gentse liet eerst een man-meer liggen, maar reageerde daarna via Lieven Lagast, 2-2. De eerste periode ging verder gelijk op, Hasselt scoorde via Hardy de 2-3, Tanguy De Vrieze zette net voor affluiten gelijk, 3-3. 

In de tweede periode opende Mohamed Alaa de debatten, 4-3. Even later een man-meer voor Hasselt, coach Vandenhoudt pakt er meteen een time-out bij, maar die levert niets op. Dries Baudonck kan kort daarop een eerste kloofje slaan, 5-3. 

Het is een kloofje dat de Gentse kan vasthouden. Hasselt komt via Hermans op 5-4, maar Tanguy De Vrieze en Robin Ryckaert zetten een veilige 7-4 tussenstand op het bord. 

In de derde periode drukt Hasselt een beetje door, het komt via Claes en Jacobs op 7-6 maar laat wel 2 man-meersituaties benut. Het spel bij de Gentenaars wordt plots wat zenuwachtiger, met enkele foute passes tot gevolg. Philippe Dujardin kan terug wat rust brengen, 8-6, maar Hasselt kreeg vertrouwen cadeau van de Gentse. Jacobs en Claes zetten net voor het einde van de derde periode de bordjes weer gelijk. 8-8, alles te herdoen. Al heeft KGZV dat vooral aan zichzelf te danken, want eigenlijk kon de match in die derde periode gespeeld zijn. 

Alles op alles in periode 4 dus, en daar geeft de Gentse al snel het genadeschot. Op enkele minuten tijd scoren Tanguy De Vrieze (2), Mohamed Alaa en Philippe Dujardin de 12-8, Hasselt is tijdelijk van slag af. Toch steken de Limburgers de neus nog eens aan het venster, maar het offensief komt te laat, de 12-10 valt op 3 seconden van het einde. De Gentse haalt dus een verdiende overwinning en komt alleen op kop in tweede nationale. De ploeg van coach Willem De Paepe heeft nog 3 matchen voor de boeg, waarvan 2 thuismatchen tegen Calypso en Brussel. Het nummer 3 in het klassement, Antwerpen, staat op 5 punten. Dat is nog de enige verplaatsing die de Gentse moet maken. 

De Gentse reserven konden gisteren al kampioen spelen als ze wonnen van Hasselt. Maar dat lukte niet, de titel is voor Hasselt. Het 9-12. 

Dit vind je misschien ook leuk...