Dames winnen in Eeklo

De dames van KGZV hebben een belangrijke zege gehaald in het bad van concurrent MZV Eeklo. De Gentse klopte Eeklo met 7-14 en loopt zo 3 punten uit op de Meetjeslanders. 

Het is een publiek  geheim dat de titelstrijd in de damescompetitie tussen de Gentse en Eeklo gaat. Beide ploegen hadden voor deze match hun eerste opdrachten al gewonnen en waren dus vol verwachtingen naar de eerste “clash” gekomen. Bij Gentse ontbrak Sylvie Den Blauwen, bij Eeklo Anke Van de Velde. 

MZV start goed aan de match.  Via Sien Verbeke en Rune Lievens staat het halfweg de eerste periode al 2-0 voor de Eeklonaars. De Gentse speelt op dat moment zeer onrustig met een paar slechte passes en gemiste kansen tot gevolg. De meegereisde supporters twijfelen even. 

Maar op 30 seconden voor het einde van de eerste periode kan Nona Laton milderen tot 2-1, het geloof in de eigen ploeg was weer helemaal terug. Toch kregen de Gentse dames nog een goaltje tegen via Fee Lampaert, tussenstand 3-1. 

De Gentse speelt in de ondiepe kant tijdens periode 2 en dat speelt in het voordeel. Janne Laton scoort al snel de 3-2. Even later pakt Sien Verbeke al haar tweede fout en Laura Vandaele scoort vanop man-meer de 3-3. Eeklo krijgt dan ook een man-meer na een uitsluiting van Leen Baudonck, en Linde De Wispelaere zet de 4-3 op het bord. Maar lang kunnen de Eeklose dames niet vieren, want Laura Vandaele scoort haar tweede van de avond, 4-4. Gentse komt beter en beter in de match en scoort via Steffi Ryckaert de 4-5. De bezoekende defensie laat dan Frauke Ingels teveel ruimte om te shotten en het staat plots weer gelijk 5-5 vanop man-meer. Maar Nona Laton neemt dan haar verantwoordelijkheid en scoort met een magistrale lob de 5-6 en even later ook nog de 5-7. Een belangrijke voorsprong. 

In de derde periode raakt MZV Eeklo Sien Verbeke al snel kwijt met een derde fout. Een belangrijke pion die ze bij MZV missen. Het signaal voor Patrick Van Peteghem om een time-out te nemen, en daaruit scoort Nona Laton de 5-8. MZV krijgt het steeds moeilijker, de Gentse domineert nu de match. De Eeklonaars komen in die derde periode niet tot scoren, de Gentse nog wel eens via alweer Nona Laton 5-9. 

In de vierde en laatste periode is het al KGZV dat de klok slaat. De thuisploeg moet lijdzaam toezien hoe een fysiek sterk KGZV de bovenhand neemt. MZV probeert nu vanalles te forceren, maar dat lukt niet. Integendeel, KGZV toont zich nu de sterkere ploeg en Amber Vermaesen, Janne Laton en Laura Vandaele (2) zetten de stand op 5-13. De match is gespeeld. Een klein beetje nonchalance geeft Eeklo nog de ruimte om twee keer te scoren via een knappe goal van Hazel Verhoeven en Flore De Tollenaere, maar Amber Vermaesen mag het genadeschot geven 7-14, een oververdiende zege voor de Gentse dames die zo een belangrijke voorsprong nemen in de rush om de titel. KGZV is een stapje dichterbij, maar er wachten nog 3 finales ! Te beginnen met die van volgende week tegen Leuven. 

Dit vind je misschien ook leuk...