Gentse Feesten in het Strop. Dames en heren zijn kampioen!

De vrouwen en mannen van KGZV hebben gisterenavond het Strop een delirium bezorgd. Beide teams konden op de allerlaatste speeldag de titel binnenhalen en geven zo de 110e verjaardag van de Gentse nog wat meer glans. 

Het Strop zat zaterdagavond nog eens ouderwets vol. De club organiseerde het jaarlijks balletjesfestijn en dat zorgde voor meer dan 200 eters. De jeugd zorgde voor de ambiance dankzij de trommels van “Hubeir en Jan”, waarvoor dank. De dames van KGZV deden zichzelf een groot cadeau in deze eindronde door de heenmatch in Eeklo te winnen met 7-14. Daardoor was een gelijkspel voldoende voor de 9e titel. Er mocht zelf verloren worden met 6 doelpunten verschil. En dat werkte een beetje verlammend. Toch liepen de Gentse dames 3-0 uit via Lee Baudonck, Laura Vandaele en Lore De Mulder. Net voor het einde van de eerste periode scoorde Fee Lampaert de 3-1. 

Bij de start van de tweede periode liep Fee Lampaert al tegen een tweede fout aan. Uit de man-meer scoorde Lore De Mulder de 4-1. De Eeklose coach haalde Fee Lampaert dan even naar de bank en bij Gentse gingen de lichten even uit. De ploeg werkte niet zo goed af, Eeklo profiteerde volop en kwam via Sien Verbeke, Nicki De Meyer, Linde De Wispelaere en Rune Lievens op een 4-5 voorsprong. Even later pakte ook Janne Laton haar tweede fout, het zou toch niet waar zijn hoorde je in de hoofden van alle Gentse supporters. MZV kon via Frouke Engels uitlopen tot 4-6, maar Laura Vandaele bracht haar ploeg net voor halfweg op 5-6. 

Ook in de derde periode kan de Gentse niet zoveel forceren tegen een volwassen spelend MZV Eeklo. Die derde periode zal zeker niet in de geschiedenisboeken gaan, want Gentse krijgt 3 man-meersituaties maar doet daar niets mee. Coach Van Peteghem probeert het tij dan te keren met een time-out, maar ook dat levert niets op. Het is wachten tot 40 seconden van het einde vooraleer Nona Laton knap de 6-6 scoort. 

Bij de start van de laatste periode krijgt Eeklo een penalty, maar die gaat naast. Ook de Gentse krijgt een penalty aan de overkant,Janne Laton scoort wel, 7-6. De Gentse kan die voorsprong welgeteld 3 minuten verdedigen. MZV blijft aandringen, Gentse laat weer een man-meer liggen, en Lien Fiers zet op 1 minuut van het einde de bordjes weer gelijk 7-7. Beide coaches nemen dan nog een time-out, Eeklo zelfs op 27 seconden voor het einde, maar het levert niets meer op. De Gentse dames verliezen hun eerste punten van het seizoen maar worden na een heel straf seizoen toch de verdiende kampioen van het seizoen 2021-2022. De ploeg van coach Van Peteghem mag voor de 9e keer vieren

Een halfuurtje later was het aan de Gentse heren. Zij verloren hun laatste twee wedstrijden met telkens één goaltje verschil, maar kregen zaterdagmorgen te horen dat de titel, bij winst tegen Brussels, toch binnen was. De kans was groot dat zowel Hasselt, Gentse als Calypso met een gelijk aantal punten zouden eindigen en dan zou het verschil in de onderlinge conferenties de doorslag geven. Een zekerheid voor de Gentse, maar winnen tegen Brussels is geen sinecure. Er zou moeten gewerkt worden. En dat deden de Gentse heren met brio. Het eerste doelpunt was voor de Brusselaars, maar dan liepen de Gentenaars meteen 6-1 uit dankzij Dries Baudonck, Robin Ryckaert, Lieven Lagast, Maxx Vermaesen, Cedric Creelle en Tanguy De Vrieze. Brussels moet naar adem happen en doet dat via Numanovic en Nailli 6-3

Ook in de tweede periode blijft de Gentse een volwassen spel spelen, het is een collectief sterk KGZV dat we zien. De supporters genieten. Tanguy De Vrieze zet met twee mooie doelpunten de bordjes op 8-3, Brussels scoort tegen vanop man-meer. Bij Gentse kent ook Robin Ryckaert een goede dag, hij scoort de 9-4. Het valt dan even stil bij de Gentse, Brussels profiteert en komt terug tot 9-7. Verder mogen ze niet komen van de thuisploeg. De rood-witten pakken het goede van de eerste periode weer op en via Maxx Vermaesen en twee keer Tanguy De Vrieze wordt het 12-8 halfweg. 

Wat volgt is een demonstratie van een “Gentse op titelkoers”. Youngster Lander Albrecht scoort de 13-8, Tanguy De Vrieze de 14-8. De bezoekende coach krijgt geel voor protest maar ziet zijn ploeg toch tegenscoren 14-9. Gentse geeft Brussels weinig ruimte om iets te forceren, de afscheidnemende Lieven Lagast zet de 15-9 op het scorebord. Brussels scoort nog 1 keer tegen, 15-10 bij het ingaan van de laatste periode. 

In die vierde periode klaart KGZV de klus helemaal. Robin Ryckaert scoort zijn derde en vierde van de avond (17-10), Brussels doet het vanop penalty. Ook onze jonge doelman Zeb Dupon zorgt met enkele mooie reddingen mee voor het succes. Hij moet zich nog 1 keer omdraaien, maar daarna komt hij niet meer in de problemen. Het spektakel is te zien aan de overkant. Robin Ryckaert scoort de 5e keer, en ook Lieven Lagast prikt een derde tegen de touwen. Dries Baudonck maakt het verschil nog groter, en ook Tanguy De Vrieze (7) werkt mee aan een mooie einduitslag. De laatste Gentse goal is voor youngster Artur Vandaele, hij zet de 22-14 op het scorebord, ook de heren mogen de kurken laten knallen, want Calypso laat punten liggen bij de laatste in de stand Mons. De eerste titel voor coach Willem De Paepe is binnen, hij zag zijn ploeg al zingend en dansend de nacht in gaan. De avond van 30 april 2022, bij de Gentse zullen we die nog lang blijven herinneren. Twee titels op één avond, dat hebben we nog niet meegemaakt.  

Dit vind je misschien ook leuk...