Gentse heren winnen topper tegen Brussels

De heren van KGZV Waterpolo trekken de lijn van de heenronde door. De Gentse won 7 van de 9 wedstrijden en staat daarmee op de tweede plaats, met nog 1 wedstrijd op Hasselt te goed. 

Zaterdag begon de terugronde, met een topper tegen Brussels Poseidon. Die kon bij winst naast de Gentse op de tweede plek komen. 

In de eerste periode was er van een echte “topper” geen sprake. Arthur Vandaele opende na een dikke minuut de score, en dat was voor zijn teamgenoten het sein om mee te doen. Kapitein Robin Ryckaert scoorde eerst de 2-0, maar moest even later naar de kant met een eerste persoonlijke fout. Idem dito voor Dries Baudonck. Brussels deed niets met de manmeersituaties. Aan de andere kant liet Arthur Vandaele (nog altijd een U17-speler)  zijn tweede van de avond optekenen, ondanks een keiharde defense op hem in de zone van de waarheid. Hij werd soms door twee spelers “bewaakt”. Philippe Dujardin maakte het Gentse feestje compleet met de 4-0. Net voor het einde van de eerste periode kon Brussels toch een keertje tegenscoren 4-1 na periode 1. 

De tweede periode verliep een stuk stroever voor de thuisploeg. Robin Ryckaert stopte een doorgebroken Brusselse speler foutief en kreeg zijn tweede persoonlijke fout en een penalty tegen. 4-2. De Gentse krijgt dan ook twee keer een manmeersituatie, maar ook zij doen er niets mee. Integendeel, het is Brussels dat even later de 4-3 scoort. Vanop manmeer kan Dries Baudonck dan de 5-3 scoren, maar onze ex-ploegmaat Mohamed Alaa Hassan scoort de aansluiting op 53” voor het einde van periode twee. Als Robin Ryckaert kort daarop zijn derde en definitieve uitsluiting pakt is het puzzelen voor coach Willem De Paepe, Brussels zet de bordjes gelijk halfweg, 5-5.

In de derde periode zien we een lange studieronde, maar Brussels heeft vertrouwen getankt, zoveel is duidelijk. We krijgen enkele goede aanvalsgolven te verwerken, maar onze doelman Zeb Dupon speelt een sterke wedstrijd en pakt uit met enkele mooie reddingen. Toch moet hij zich in de derde periode een keer gewonnen geven. 5-6. Maar de Gentse vindt dan een tweede adem en gaat via de “anciens” Dries Baudonck en Philippe Dujardin naar 7-6.

De vierde periode zal dus moeten bepalen wie deze wedstrijd zal winnen. En het is Brussels dat eerst gelijk zet.  Maar Dries Baudonck kan meteen weer tegenscoren. Het blijft zeer spannend. Gentse laat dan een penalty liggen en ziet Brussels weer gelijk zetten 8-8. Cedric Creelle maakt dan een beauty , en Arthur Vandaele doet het zowaar NOG mooier, 10-8. Maar nog is het niet gedaan. Brussels sport nog eens tegen 10-9. Maar verder komen ze niet, youngster Arthur Vandaele scoort zijn 4e van de avond, en Dries Baudonck zet de kroon op het werk. Gentse wint met 12-9 en duwt Brussels wat verder achteruit. Hoedanook een zege op karakter, en dat geeft vertrouwen voor de topper van volgende week in en tegen de leider Aalst. 

Dit vind je misschien ook leuk...