Dames KGZV spelen 9e bekerfinale

De dames van KGZV hebben zich zaterdag in Aquatopia Aalst geplaatst voor de finale van de Beker van België. Ze wonnen van de buren uit Eeklo met 5-21 en spelen op zaterdag 27 mei in Aalst de finale tegen Leuven Aquatics. Het zal de negende finale zijn voor de Gentse op een totaal van 10 organisaties. Dat heet bevestigen! 

Volgende week beginnen de play-offs voor de titel. Gentse eindigde in de reguliere competitie op de eerste plaats en speelt met Leuven Aquatics, Calypso en Oostende om de titel. Maar dat is voor volgende week, eerst de halve finale van de beker. Gentse trok er naar toe met 10 speelsters en begon de match met Alexandra Cathoir in doel en Lois Laton als veldspeelster. Van een studieronde was geen sprake. Na een dikke minuut opende Laura Vandaele de debatten, 0-1. Gentse hield de touwen strak, Sam De Caluwe scoorde de 0-2, Eeklo prikte tegen via Elise Van Daele. Daarna ging het snel, héél snel. Gentse scoorde bijna aan 100%. Via Lois Laton, Amber Vermaesen, Sam De Caluwe en twee keer Leen Baudonck werd een geruststellende 1-7 tussenstand behaald na periode 1. Eeklo moest de wet van de sterkste ondergaan. 

Gentse start ook goed aan periode twee. Na 30 seconden scoort Laura Vandaele al de 1-8, en ook Floor Laureyns pikt haar goaltje mee 1-9. Eeklo, met gelegenheidscoach Fee Lampaert, moet knokken voor elke bal. Rune Lievens raakt toch eens door de Gentse defensie, 2-9. Maar dichter komen de Meetjeslanders niet, Gentse is naar Aalst gekomen voor een goede generale repetitie voor de titel play-offs. Amber Vermaesen scoort de 2-10, Janne Laton vanop penalty de 2-11. Linde De Wispelaere redt de eer voor MZV, 3-11 halfweg. 

In de derde periode wisselt MZV van doelvrouw. Maxime Van Vooren komt in het veld, Nele Vandelanotte neemt over. Ze krijgt al snel twee keer te maken met de Gentse kapitein Janne Laton. Zij zet de bordjes meteen op 3-13. Eeklo gaat dan iets steviger verdedigen, met een uitsluiting tot gevolg. Gent doet niets met de man-meer, maar blijft de match wel controleren. Leen Baudonck en Lois Laton zetten de bordjes op 3-15. Het wordt moeilijker en moeilijker voor MZV, maar coach Anke van de Velde kan toch nog eentje voorbij een goed keepende Alexandra Cathoir duwen, 4-15. Ook het shot en de goede passing van youngster Karen Sergeant bij MZV vallen op. Maar de problemen voor Eeklo zijn nog niet van de baan, Laura Vandaele zet de 4-16 deelscore op het bord net voor affluiten van periode drie. 

In de laatste periode blijft Gentse de wet dicteren. Amber Vermaesen en Leen Baudonck scoren de 4-17 en 4-18. Elise Van Daele scoort haar tweede van de avond en is meteen de topscorer voor MZV Eeklo. Beide coaches nemen dan een time-out, daarin wijzigt KGZV van doelvrouw. Lois Laton neemt haar vertrouwde plaats weer in en moet nog een tweetal echte reddingen doen. Voor de rest werken haar ploegmaats het voorin af, Amber Vermaesen en Sam De Caluwe leggen de 5-21 eindstand vast. Een zware uitslag voor en halve finale, zeker als je weet dat een jaar geleden de confrontatie tussen MZV en KGZV nog een topper was. De club mist daar duidelijk de stoppers of vertrekkers, maar de onbeschikbaarheid van het eigen zwembad speelt ook zeker een rol in deze mindere periode. Hoedanook, de Gentse plaatst zich voor de 9 finale op 10 en gaat op 27 mei in Aalst tegen Leuven Aquatics op zoek naar de achtste beker Hugo Rasschaert. Onze erevoorzitter zou heel fier geweest zijn dat de Gentse dames het zo goed doen in “zijn” bekercompetitie.  

Dit vind je misschien ook leuk...