Nieuwjaarsbrief van onze voorzitter

Beste spelers,

Beste ouders,

Beste sympathisanten,

Beste vrienden,

We zijn alweer een nieuw jaar begonnen, en ik weet het,  het is een cliché, maar ik gebruik het graag “wat is dat vorige weer snel voorbijgevlogen” En zo gaat het alle jaren. Dat zien we telkens weer aan onze kleinste spelertjes die we door de jaren heen groter, nog groter en sommigen al op hun grootst zien worden. Het doet , beste vrienden, enorm veel deugd om die jeugd ook te zien uitgroeien tot jongeren met een liefde voor onze sport. Want geloof me vrij, de jeugd is en blijft de toekomst van alle clubs. En daar zijn wij nu éénmaal goed in bij de Gentse. Dankzij een gedreven trainerskorps kunnen wij onze spelers laten doorgroeien naar de seniorploegen. Het mooiste voorbeeld dit jaar is ongetwijfeld onze damesploeg.

Samen met het afscheid van coach Patrick, lieten ook enkele “tussen haakjes” oudere speelsters weten dat ze het wat kalmer aan zouden doen. Er was even vrees dat we aan geen ploeg meer zouden raken. Maar kijk, een nieuwe lichting jonge meisjes stelde zich recht en trok naar de training van de nieuwe, nou ja, nieuwe? coach Franky. Op de thuismatch tegen Mons mochten de allerjongsten, Beau en Fleur zelfs scoren. Ook dat doet deugd om te zien. En waar staan onze dames intussen? Juist ja, op de eerste plaats. 

Ook bij de heren trekken we de kaart van de eigen jeugdspelers. U17-spelers en U19’ers, ze zijn allemaal te zien op de training van coach Patrick. En zo’n kersverse U19’er een duel zien winnen tegen een speler van de tegenstander met al heel wat waterpolokilometers op de teller, dat doet deugd aan ons “hertje”.

Als ik dan naar beneden kijk, dan zie ik daar nog wel wat “potentieel” zwemmen. Potentieel die we willen koesteren. Maar zoals jullie weten, niet iedereen hoeft bij de Gentse een kampioen te zijn. Wij zijn en blijven ook in de komende jaren voor altijd een warme familieclub waar iedereen die waterpolo wil spelen welkom moet zijn. En ik richt me nu even naar de spelers: of je nu records zwemt of niet, het is je inzet die telt!  Geven wat je kan op training of wedstrijd is belangrijk, zelfs al is dat maar voor een klein moment in de match. Het feit dat je dat moment krijgt, is door je aanwezigheid en inzet op training. En zijn er andere beter dan jou, dat geeft niet. We zijn een PLOEGSPORT!

Met de club zelf gaat het goed. Al moeten we niet onder stoelen of banken steken dat het ontbreken van de Lenssenscup nu al 4 jaar een zware financiële domper is op onze clubkas. Daarom moesten wij, met de nodige discussie binnen ons bestuur, het lidgeld verhogen. Dat doen wij echt niet graag, maar we komen er anders niet meer. Licenties, verzekeringen, wedstrijdkosten en straks nog de zwembaden, alles is duurder geworden. Wij maken jaarlijks onze oefening om de eindjes aan elkaar te krijgen. Winst hoeven wij niet te maken, gewoon zorgen dat we alles kunnen betalen om onze kinderen hun favoriete sport te laten beoefenen. Dat is ons doel.

En ook dat “ons” komt een beetje in de verdrukking. We hebben nu een bestuursteam van 8 personen: Petra, Geert, Kjell, Bruno, Ann, Inge, Gilles en ikzelf. Maar met het einde van het jaar zetten Petra en Geert een stapje terug na tientallen jaren clubwerking. Geert haalde zelfs 50 jaar KGZV! We zullen hen zeker nog zien op de club, maar minder of niet meer in het bestuur. We willen hen bij deze bedanken

Gelukkig hebben zich al nieuwe kandidaten aangeboden. Wim en Nathalie, de ouders van die twee jongste spelertjes bij de dames waar ik daarnet over sprak, Beau en Fleur, hebben zich kandidaat gesteld voor een plaats in het bestuur. We zullen hen met open armen ontvangen. En mochten er nog mensen zijn die interesse hebben om “iets meer” te doen voor de club dan supporteren of chauffeur zijn, laat het ons gerust weten. Alle helpende handen zijn meer dan welkom!

Wat mij ook plezier doet is het feit dat wij elk jaar nieuwe gezichten mogen verwelkomen in onze club. Dat heeft deels te maken met het enthousiasme van onze spelers die zo de beste reclame maken, maar anderzijds ook met de vriendjesdagen en met spelers die overkomen van een andere club. Ik hoop beste vrienden dat jullie intussen ook allemaal jullie plekje gevonden hebben in deze familieclub die de Gentse wil zijn.

En wat onze centjes betreft, wel we zijn dit seizoen gestart met een verkoop van borden langs de kant van het bad. Bij de wedstrijden van de heren en dames zie je die staan. We hebben nog wat plaats over, mocht iemand een potentiële kandidaat weten, spreek die gerust al even aan en laat het ons weten. Voor slechts 500 euro staat die persoon zijn bord voor twee jaar in het zwembad.

Voor de rest heb ik nog enkele afspraken te overlopen:  ten eerste voor de spelers: wij vragen nog altijd om de kleedkamer na het trainen of spelen zo snel mogelijk te verlaten en het bad en de kleedkamer proper achter te laten. Het durft soms eens anders te zijn. Ten tweede, als je niet kan komen naar training of match : verwittig dan altijd je trainer. Die kan zijn training dan aanpassen naar minder volk. Voor de ouders: we zullen in ALLE afdelingen van de club iemand in het bestuur hebben, als je met iets zit of bv een nuttige tip hebt , spreek die mensen dan aan. Zo komt het punt op de agenda van het bestuur. 

En zo raakt mijn blad steeds leger en leger, ik ben zo goed als uitgeschreven. Maar niet zonder nog eens, en we kunnen dat niet genoeg zeggen, AL onze vrijwilligers te bedanken, de feestcommissie voor de vele organisaties, onze trainers, onze officials en uiteraard ook onze sponsors ( die kan je vinden op de website, dus als je iets nodig hebt in die richting, passeer dan eens een sponsor en zeg gerust dat je van de Gentse bent) en last but not least, al onze spelers. Zij zorgen voor alle mooie momenten binnen onze club, momenten die we koesteren en waar we fier op zijn, ook al is de tegenstander een beetje beter en wint die !

Ik wens jullie, namens het clubbestuur, een gelukkig nieuwjaar, en tot gauw voor nog meer KGZV-momenten…

NIE NEUTE … Nie pleuje !

#FORZAKGZV

Koen Colpaert, voorzitter KGZV

Dit vind je misschien ook leuk...